Lenzen

Oog en Oor Coenen is al meer dan 30 jaar jouw vertrouwde specialist in contactlenzen. Voor ieder oog, voor elke leeftijd – zélfs voor kinderen. Daglenzen, maandlenzen, harde lenzen of maatwerklenzen nodig? Samen vinden we wat jij zoekt.

Stap voor stap naar lenscomfort

Image

1. Oogmeting

Via een uitgebreide anamnese en oogmeting bepalen we jouw zicht – maar ook je verwachtingen en wensen. Test vrijblijvend je contactlenzen tijdens onze proefdag. Na enkele uren kom je terug naar de winkel, voor een grondige nacontrole.

2. Leren indoen en uitnemen

Vervolgens maken we een afspraak om te leren hoe je de lenzen het beste indoet én weer uitneemt. Je krijgt advies over het onderhoud van je lenzen en hoe je er het best mee om gaat. Tijdens je gewenningsperiode controleren we een aantal keer of je contactlenzen écht goed bij je passen.

Image
Image

3. Lenscontrole

Na 6 maanden kom je op controle. Heb je tussentijds klachten of vragen? Maak telefonisch een afspraak via het nummer 011 59 16 42.

Beschikbare lenzen bij Oog en Oor Coenen

We werken nauw samen met de grootste fabrikanten, waardoor we steeds een vernieuwend aanbod aan lenzen voor je hebben klaarliggen. 

Daglenzen

Elke dag een zuiver lens zorgt voor het minste risico op infecties. Ervaar puur draagcomfort, zonder onderhoudsproducten.  Daglenzen wissel je makkelijk af met je bril en gebruik ze wanneer het jou past. Leverbaar in alle sterktes, zowel cylindrisch als multifocaal.

Maandlenzen

Met de nieuwste generatie lenzen in combinatie met de juiste onderhoudsproducten kan je maandlenzen 30 opeenvolgende dagen gebruiken. Ze beschikken over unieke vochtvasthoudende eigenschappen. Resultaat: wittere en gezondere ogen.

Multifocale lenzen

Als je ouder wordt, wordt het vaak moeilijker om scherp te stellen en dichtbijgelegen voorwerpen goed te zien. Dat noemen we presbyopie. Multifocale contactlenzen helpen daarbij en zijn beschikbaar in zachte, harde of astigmatische variant. Ze zijn geschikt voor iedereen, ook als je geen vertesterkte nodig hebt. 

Individuele contactlenzen

Individuele lenzen worden speciaal voor jou op maat gemaakt. De snelste weg richting optimaal comfort en een perfect zicht. Er zijn geen beperkingen, alleen maar mogelijkheden!

Harde lenzen

Vormvaste lenzen zijn goed voor je ogen en geven het scherpste zicht. Bovendien zijn ze een pak minder hard dan vroeger én minder gevoelig voor beschadiging. Je ogen raken minder vermoeid en blijven de hele dag fris.

Nachtlenzen

Voor je naar bed gaat, doe je jouw lenzen in. Terwijl je slaapt, corrigeren ze je ogen. Zo draag je ’s nachts lenzen, en kijk je overdag heerlijk scherp. Perfect voor wie last heeft van droge ogen, of voor actieve sporters. Wist je dat er ook multifocale nachtlenzen bestaan? Nachtlenzen zijn echter niet voor iedereen. Bespreek met ons team of jouw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen!

Kinderdaglens (MiSight)

Deze daglenzen hebben een speciaal optisch design, dat de ontwikkeling van bijziendheid afremt. Deze lenzen werken net zoals gewone contactlenzen en zorgen voor een scherp zicht.

Enkele tips op een rij

Daglenzen in- en uitdoen

Maandlenzen in- en uitdoen

Lensreiniging

Vind jouw lenzen online!

Geen tijd om langs te komen of wil je jouw lenzen opnieuw bestellen? Dat kan snel en handig via onze webshop voor lenzen: iLens! Je kan er 24/7 terecht om jouw lenzen te bestellen – veilig en volgens onze hoge service-standaarden.

Bestel via ilens