Bijziendheid bij kinderen

Bijziendheid of myopie komt steeds vaker voor bij kinderen. Wist je dat op dit moment al zeker 50% van de Europese jongeren bijziend is? De ernst van het probleem wordt bovendien ook groter. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de leeftijd van 6 en 17 jaar oud. In deze groep is het gevaar op bijziendheid het grootst.

Een hoge mate van bijziendheid staat in directe relatie met aandoeningen zoals cataract, glaucoom en netvliesloslating. Die kunnen in het ergste geval leiden tot blindheid. Hierdoor is het uitermate belangrijk om de myopie progressie te voorkomen.

Myo... wat !?

"Myopie of bijziendheid is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies te sterk gekromd of te dik is, wordt het beeld voor het netvlies geprojecteerd in plaats van er op. Dit zorgt voor een wazig zicht in de verte."

Image
Image

Myopie voorkomen met de 20/20/2 regel

Stimuleer kinderen om buiten te spelen en nabijwerk op laptops, smartphones en tablets te beperken. Vitamine D en buitenlicht hebben immers een positieve invloed op het netvlies.

Gun de ogen van je kind rust met de 20/20/2 regel: na 20 minuten dichtbij kijken wissel je af met 20 seconden in de verte kijken. Speel 2 uur per dag in de buitenlucht want dat is goed voor je ogen!

Hoe bijziendheid herkennen?

Het is cruciaal om myopie zo vroeg mogelijk op te sporen. Herken je één of meer van deze signalen bij jouw kind? Neem dan contact op met ons of de oogarts.

  • Struikelen of tegen meubels oplopen
  • Klachten over hoofdpijn of ‘vermoeide ogen’
  • Niet goed kunnen lezen van het bord
  • Dichtbij de TV of computer gaan zitten
  • Een boek heel dichtbij houden bij het lezen
  • Veel in de ogen wrijven of knipperen

Is jouw kind al bijziend? Laat het niet erger worden en ga regelmatig langs bij de oogarts.

Image
Image

Welke rol spelen wij?

Bij Oog en Oor Coenen beschikken we over het nieuwste apparatuur om de evolutie van myopie op te volgen en in kaart te brengen. Het Haag-Streit Lenstar toestel meet objectief de axiale lengte van het oog.

In samenwerking met de oogarts en op basis van het voorschrift starten we een behandeltraject op om de progressie af te remmen.

Onze oplossingen

Bijziendheid afremmen kan ook met de onderstaande hulpmiddelen. Contacteer ons op het nummer 011 59 16 42 of mail naar [email protected] voor bijkomende informatie of om een afspraak te maken.

Misight daglenzen

Deze daglenzen hebben een speciaal optisch design, dat de ontwikkeling van bijziendheid afremt. Deze lenzen werken net zoals gewone contactlenzen en zorgen voor een scherp zicht.

 

Image

Dreamlite nachtlenzen

Deze slimme, op maat gemaakte contactlens is ontwikkeld voor myopie-controle. Het is een nachtlens die je ’s nachts draagt en ’s ochtends uitdoet. Hij corrigeert je ogen tijdens je slaap, waardoor je overdag scherp kunt kijken zonder lens of bril. Ideaal voor kinderen!

MiYOSMART brillenglazen

Het slimme brillenglas voor behandeling van toenemende myopie (bijziendheid) bij kinderen.

  • Een unieke, innovatieve oplossing voor de behandeling van bijziendheid. 
  • Klinisch bewijs voor zowel correctie van bestaande bijziendheid als het afremmen van toenemende bijziendheid
  • Kindvriendelijk, niet-invasief en snelle gewenning.

Een gewoon brillenglas helpt om nu goed te zien, maar houdt de evolutie niet tegen.

NIEUW: Ook verkrijgbaar in zonneglazen of meekleurend. Zodat de ogen van je kind te allen tijde de juiste bescherming krijgen.

 

Image

Contacteer ons

Openingsuren

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 19:00
Vrijdag: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 18:00
Zondag: Gesloten
Image