5 Redenen waarom een zonnebril voor kinderen belangrijk is

Iedereen weet dat je de huid van je kind moet insmeren met zonnecrème wanneer het zonnetje schijnt. Maar wist je dat het ook erg belangrijk is om de ogen van je kind te beschermen met een goede zonnebril?

Dezelfde Uv-stralen waar je met zonnecrème de huid tegen beschermt, kunnen ook de ogen van je kind onherstelbaar beschadigen. Het goed beschermen van een kind tegen de zon kan best een gedoe zijn: zonnebrand meenemen, op tijd insmeren, een petje of hoed op en dan moet ook die zonnebril nog mee. Lees hier waarom een zonnebril toch écht essentieel is:

1. Kinderogen zijn veel gevoeliger voor Uv-stralen.

De ogen van kinderen zijn gevoeliger voor Uv-straling dan die van volwassenen omdat hun iris minder pigment bevat en hun pupil groter is. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan permanente schade aan hun ogen veroorzaken, vooral bij baby’s. Baby’s hebben in hun eerste levensjaar een transparante lens waardoor 90% van de UVA- en 50% van de UVB-stralen het netvlies kunnen binnendringen.

2. Beschadigde ogen door Uv-straling hebben meer kans op oogziekten

Blootstelling aan te veel zonlicht kan hoornvliesbeschadigingen veroorzaken. Hierdoor neemt het risico op oogziekten zoals cataract, oogmelanomen en oogontstekingen toe. De gevolgen kunnen pas jaren later ontstaan en zijn niet meteen merkbaar. Volgens het WHO zou 10% van alle gevallen van blindheid het gevolg zijn van Uv-straling.

3. De knipperfrequentie is nog niet helemaal ontwikkeld

Baby’s en peuters knipperen niet zo vaak als volwassenen, waardoor ze vatbaarder zijn voor oogschade door de straling. Hoewel een hoed of parasol kan helpen tegen directe Uv-straling, is een zonnebril nog steeds nodig om de ogen te beschermen tegen reflecties. Vooral op het strand of in de buurt van water en sneeuw is een zonnebril essentieel!

4. Hoofdpijn

Het niet dragen van een zonnebril bij fel licht kan voor hoofdpijn zorgen bij je kind. Het knijpen tegen de zon veroorzaakt een verhoogde spierspanning rond de ogen en het voorhoofd.

5. Er cool uitzien natuurlijk!

Met een hippe zonnebril op ziet je kind er natuurlijk helemaal stoer uit 🙂

Kom jouw favoriete zonnebril ontdekken in de winkel!

Overtuigd? Onze collectie kinderzonnebrillen ligt op jou te wachten. Laat ze niet liggen: kom langs, kies een nieuwe zomerlook en bescherm je ogen optimaal.