Nieuw in ons aanbod: Het slimme brillenglas voor de behandeling van toenemende myopie (bijziendheid) bij kinderen

Nog een Pandemie? Ja … DE MYOPIE-PANDEMIE!

WAT?!

Bijziendheid of myopie komt steeds vaker voor bij jongeren. Het is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies te sterk gekromd is of te dik, wordt het beeld voor het netvlies geprojecteerd in plaats van er op. Dit zorgt voor wazig zien in de verte. Misschien merk je dat je kind meer moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of een belemmering ervaart bij het spelen?

Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van myopie flink zal stijgen. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens het lezen, gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd buiten door.

Wist je dat op dit moment al 50% van de Europese jongeren bijziend is? Rond het jaar 2050 hebben naar schatting maar liefst de helft van de wereldbevolking te maken met bijziendheid. De ernst van het probleem wordt bovendien ook groter en zorgt voor risico’s op latere leeftijd. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de leeftijd van 6 en 15 jaar oud, waardoor het cruciaal is om een behandeling te starten tussen deze leeftijden.

DE OPLOSSING

Het nieuw type glas “MiYOSMART” corrigeert niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de evolutie van de toenemende bijziendheid bij kinderen te remmen tot ruim 50%. Het is een veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen.

De MiYOSMART brillenglazen zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Onze optometristen volgden de opleiding om deze glazen correct aan te meten. De aanpassing gebeurt altijd i.s.m. uw oogarts. 

De voordelen?

  • Een unieke, innovatieve oplossing voor de behandeling van bijziendheid. 
  • Klinisch bewijs voor zowel correctie van bestaande bijziendheid als het afremmen van toenemende bijziendheid
  • Kindvriendelijk, niet-invasief en een snelle gewenning.

Heeft jouw kind ook een wazig zicht in de verte? Of is er al myopie vastgesteld? Kom gerust langs in de winkel zodat we je advies op maat kunnen geven.